Ivan Bosco

Uspomene iz Oratorija- staro izdanje

Sveti Ivan Bosco talijanski je svećenik i pedagog, utemeljitelj salezijanske družbe i katolički svetac. Rodio se 16. kolovoza 1815. u talijanskom mjestašcu Becchi. Papa Ivan Pavao II proglasio ga je 1988. ocem i učiteljem mladeži, a njegov preventivni sustav ponudio je Crkvi kao odgojnu metodu. Don Bosco je u 73 godine života i 47 godina svećeništva osnovao apostolsku obitelj s četiri ogranka: salezijance, Kćeri Marije Pomoćnice, salezijance suradnike, udruženje štovatelja Marije Pomoćnice; sagradio je četiri velike crkve; utemeljio mjesečni časopis Salezijanski vjesnik; napisao stotinjak knjiga i knjižica; osnovao sedamdeset i dvije salezijanske kuće; organizirao osam misijskih ekspedicija; iskazao se na diplomatskom polju posredovanjem između Svete Stolice i kraljevine Italije; putovao je, propovijedao, ispovijedao, sve u zanosnom optimizmu i radosti. Don Bosco je otac siromaha, odgojitelj, čudotvorac, vizionar i neumorni organizator.

Sveti Ivan Bosco talijanski je svećenik i pedagog, utemeljitelj salezijanske družbe i katolički svetac. Rodio se 16. kolovoza 1815. u talijanskom mjestašcu Becchi. Papa Ivan Pavao II proglasio ga je 1988. ocem i učiteljem mladeži, a njegov preventivni sustav ponudio je Crkvi kao odgojnu metodu.

Don Bosco je u 73 godine života i 47 godina svećeništva osnovao apostolsku obitelj s četiri ogranka: salezijance, Kćeri Marije Pomoćnice, salezijance suradnike, udruženje štovatelja Marije Pomoćnice; sagradio je četiri velike crkve; utemeljio mjesečni časopis Salezijanski vjesnik; napisao stotinjak knjiga i knjižica; osnovao sedamdeset i dvije salezijanske kuće; organizirao osam misijskih ekspedicija; iskazao se na diplomatskom polju posredovanjem između Svete Stolice i kraljevine Italije; putovao je, propovijedao, ispovijedao, sve u zanosnom optimizmu i radosti.

Don Bosco je otac siromaha, odgojitelj, čudotvorac, vizionar i neumorni organizator.

Družimo se na društvenim mrežama!

Košarica

NOVO: „Mladić i njegov Bog”