Najljepše molitve za djecu i obitelj

Donosimo šest moćnih molitvi kojima ćete se često vraćati.
Najljepše molitve za djecu i obitelj

Roditelji, vašoj djeci trebaju ljubav, zaštita, briga, suosjećanje, toplina… I česte molitve. Donosimo izbor nekih od najljepših molitvi za djecu i obitelji iz molitvenika Gore srca. Nadamo se da ćete se ovim molitvama često vraćati.

Molitvenik Gore srca

 

Molitva za moju obitelj

Bože, ti si temelj svake obitelj. Tvoj je Sin živio u obitelji. Pomozi nam da nasljedujemo primjer Svete obitelji: da živimo jedni s drugima u toplim i prisnim odnosima povjerenja i služenja u ljubavi. Daj da jedni drugima budemo potpora i oslonac, da naš dom bude nama i svima nama koji k nama dolaze radosno mjesto okrjepe. Naše zajedništvo neka vječno traje u tvojem domu. Amen.

Molitva roditelja za djecu

Oče, svako dijete koje nam daruješ čudesan je dar. Ti nam povjeravaš taj život. Kao muž i žena smijemo sudjelovati u tvom stvaranju i buditi novi život. Po tome razumijemo tvoju stvarateljsku ljubav i čovjekovu sličnost s tobom. Naša ljubav vidljiva je u svakom našem djetetu. Daj nam snage da svoju djecu ne osjećamo kao teret nego kao dar u kojem mi rastemo u ljubavi i nalazimo svoju najdublju radost. Amen.

Molitva za sretan brak

Oče, najljepša spoznaja o tebi je: ti si ljubav! Sva ljubav na ovom svijetu samo je odsjaj tvoje ljubavi. Mi možemo druge ljubiti i usrećivati samo ako smo povezani s tobom. Hvala ti što cijelim svojim bićem možemo jedni drugima darovati ljubav darujući sebe u braku. Očuvaj nas od sebičnosti i daj da se naša ljubav nadahnjuje i raste iz tvoje ljubavi. Po Kristu, Gospodinu našemu. Amen.

Molitva za dar majčinstva

Bože, koji si svetom Dominiku Saviju, don Boscovu učeniku i miljeniku Djevice Marije, povjerio zadaću zaštite majki u opasnostima i kušnjama njihova poziva, udijeli mi njegovim zagovorom toliko žuđeni dar majčinstva. Zajedno sa svojim suprugom s velikim povjerenjem molim za ovaj veliki dar zazivajući zagovor tvoje i naše majke, Marije Pomoćnice i svetog Dominika Savija, zaštitnika rodilja i majki. Amen.

 

Gore srca - molitvenik

 

Molitva za svaku obitelj svijeta

Bože ljubavi i dobrote, tebi povjeravamo svoju obitelj i sve obitelji naše župe, biskupije, domovine i cijeloga svijeta. Oslobodi nas sebičnosti i daruj snagu svojeg Duha da spoznamo i promičemo svetost braka i obitelji. Učini da i danas sjaji ono što si stvorio na svoju sliku i posvetio vezom Krista i Crkve. Blagoslovi zajedništvo supružnika i daj im milost da velikodušno prihvaćaju dar života. Vjerni svojem svetom pozivu neka te slave i u dobru i u zlu. Prosvjetljuj djecu i mlade: ispuni im srca životnom radošću i snagom istinske ljubavi. Sve nas blagoslivljaj zajedništvom u svetoj Crkvi. Da se u svakoj našoj obitelji, Crkvi u malom, žive i naviještaju divna djela spasenja. Po Kristu, Gospodinu našemu. Amen.

Molitva za kućnu crkvu

Bože ljubavi i dobrote, Tebi povjeravamo svoju obitelj i sve obitelji naše nad/biskupije, domovine i cijeloga svijeta.

Oslobodi nas sebičnosti i daruj snagu svoga Duha da spoznamo i promičemo svetost braka i obitelji. Učini da i danas sjaji ono što si stvorio na svoju sliku i priliku i posvetio vezom Krista i Crkve.

Blagoslovi zajedništvo supružnika i daj im milost da velikodušno prihvaćaju dar života. Vjerni svome svetom pozivu neka Te slave i u dobru i u zlu. Prosvjetljuj djecu i mlade: ispuni im srca životnom radošću i snagom istinske ljubavi.

Sve nas blagoslivljaj zajedništvom u svetoj Crkvi da se u svakoj našoj obitelji, toj pravoj kućnoj Crkvi, žive i naviještaju divna djela spasenja. Po Kristu, Gospodinu našem. Amen.

 

Gore srca - molitvenik

Kako bi molitva postala što značajniji dio svakog vašeg dana preporučamo vam da nabavite vlastiti molitvenik. Dobar odabir je sveobuhvatan katolički molitvenik Gore srca.

Molitvenik sadrži molitve Crkve oblikovane kroz povijest, molitve koje prate bogoslužne čine, blagdane svetaca i pobožne kršćanske vježbe, prigodne molitve i zazive u posebnim prilikama. Jednostavan je za korištenje, a zbog lijepo ukrašenih stranica htjet ćete ga što više i što češće imati u rukama. Možete ga prelistati na poveznici.

Svidio ti se članak? Podijeli ga:

Pročitaj više

Pogledajte što smo sve radili i gdje smo sve bili

Družimo se na društvenim mrežama!

Košarica

NOVO: „Muško kako Bog zapovijeda”