Škola pod opsadom

Dvorana pored crkve na Jarunu,
don Petra Šimića 1 Zagreb
17. listopada 2022.
20:00

Nastavljamo sa Salesianinim odgojnim večerima, na redu je šesti susret.

Ovoga puta tema će biti: Škola pod opsadom – Promišljanja o suvremenoj školi.

Kakva je današnja škola? Koji je status učitelja? Kakav je odnos roditelja i učitelja? Koje vrijednosti današnja škola prenosi djeci? Ima li današnja škola krizu odgoja?

O ovim zanimljivim i korisnim temama, govorit će don Mihovil Kurkut, ravnateljica NKG Zagreb Ljuba Duvnjak te učitelj Dejan Nemčić.

Vidimo se na Jarunu! 🙂

PREDAVAČI

don Mihovil Kurkut
don Mihovil Kurkut
svećenik
Mihovil Kurkut, rodom s otoka Murtera, svećenik je salezijanac koji ima iskustva rada s mladima više od 25 godina u Hrvatskoj i Italiji. Danas radi kao direktor izdavačke kuće Salesiana i voditelj oratorija u Rijeci.
Dejan Nemčić
Dejan Nemčić
Najbolji učitelj na svijetu
Dejan Nemčić rođen je 3. travnja 1986. u Bjelovaru. Osnovnu i srednju školu završio je u Garešnici i nakon opće gimnazije upisao je preddiplomski istraživački studij geografije na Geografskom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Potom je upisao nastavnički studij geografije na istome fakultetu i u srpnju 2012. obranio diplomski rad. Kao nastavnik geografije radi u OŠ Ive Andrića u Zagrebu. Idejni je začetnik i predsjednik udruge „Možemo zajedno“. Dobitnik je i nekoliko nagrada među kojima se najviše ističe Global teacher award prema kojoj je proglašen Najboljim učiteljom na svijetu.
Ljuba Duvnjak
Ljuba Duvnjak
Ravnateljica
Ljuba Duvnjak diplomirala je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom studija počela je sudjelovati u pripremama odraslih za sakramente kršćanske inicijacije u samostanu sv. Franje na Kaptolu. Nakon završetka studija vodila je župnu katehezu u Župi Bezgrešnog Srca Marijina na Jordanovcu, gdje je i radila u osnovnoj školi. Trenutno radi kao ravnateljica Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu te je sveučilišni mentor studentima Katoličkog bogoslovnog fakulteta i Filozofsko-teološkog fakulteta Družbe Isusove. Voditeljica je županijskog stručnog vijeća srednjih strukovnih škola i mentorica pripravnicima za polaganje stručnog ispita.