Predstavljanje knjige: Neostvarena sloboda, fra Ante Vučković

Dvorana svetog Ivana Pavla II.,
Bivši samostan svete Klare Dubrovnik
06. travnja 2022.
19:30

Donosimo još jednu knjigu fra Ante Vučkovića: Neostvarena sloboda.

Ova je knjiga prvi značajniji osvrt o 30 godina slobodne Crkve, od pada komunizma do vladavine korone. Knjiga je napisana u obliku razgovora, koji je s fra Antom vodio poznati novinar Goran Andrijanić. U knjizi svoje viđenje gorućih crkvenih tema fra Ante iznosi otvoreno i iskreno!

Ističemo neke od najzanimljivijih tema u knjizi: odnos Crkve i politike u Hrvatskoj, pomirenje sa Srbima, sukobi u hrvatskom društvu, trenutne napetosti u Crkvi, novi crkveni pokreti, Međugorje, celibat, odgovor Crkve na pandemiju…

 

Predstavljanje knjige:

DUBROVNIK 6.4., u 19.30 sati – Dvorana svetog Ivana Pavla II., Bivši samostan svete Klare

Na predstavljanju u Dubrovniku će prisustvovati autor fra Ante Vučković, nakladnik don Mihovil Kurkut, don Hrvoje Katušić i teolog Šime Zupčić.

 

Vidimo se!

PREDAVAČI

Ante Vučković
Rodio se 1958. godine u Sinju. Svećenikom je Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja od 1983. godine. Doktorirao je filozofiju na Antonianumu u Rimu, predaje na Katoličkomu bogoslovnomu i Filozofskomu fakultetu u Splitu. Vodi duhovne obnove u Hrvatskoj i inozemstvu. Salesiana je izdala i njegovu prvu zbirku pjesama naslova Kolajna od šutnje.
don Mihovil Kurkut
svećenik
Mihovil Kurkut, rodom s otoka Murtera, svećenik je salezijanac koji ima iskustva rada s mladima više od 25 godina u Hrvatskoj i Italiji. Srednju školu završio je u Zagrebu i nakon toga odlazi u Italiju gdje ulazi u salezijansku družbu. Studira teologiju u Torinu i Veneciji, diplomira filozofiju na sveučilištu u Trstu. Zanimljivo je da je zaređen za svećenika na dan smrti svetoga Ivana Pavla II. 2005. godine. Danas radi kao direktor izdavačke kuće Salesiana i voditelj oratorija u Rijeci.
don Hrvoje Katušić
svećenik
Rođen je godine 1985. u Dubrovniku, a dolazi iz župe Mandaljena. Nakon drugog razreda srednje matematičke gimnazije u Dubrovniku upisuje klasičnu gimnaziju u Splitu i ulazi u sjemenište. Filozofsko-teološki studij završio je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Bio je generalni vikar dubrovačke biskupije, a trenutno je rektor crkve sv. Vlaha u Dubrovniku.
Šime Zupčić
dr. sc.
Rođen 1985. godine u Dubrovniku, završio je Filozofsko-teološki studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Trenutno je vjeroučitelj u Osnovnoj školi Ivana Gundulića i tajnik Katehetskog ureda Dubrovačke biskupije, a na Odjelu za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku kao vanjski suradnik izvodi nastavu iz „Religijske kulture“ i „Glasnogovorništva“. Jedan je od autora naših udžbenika Dođi i vidi 2.