Slomljene obitelji, slomljena djeca | SOV #14

Velika dvorana Nadbiskupskog sjemeništa
Zrinsko-Frankopanska 19 Split
18. ožujka 2024.
20:30

Sve složne obitelji složne su na isti način. Svaka slomljena obitelj slomljena je na svoj način. 

Suvremene obitelji nalaze se pred mnogim izazovima. O tome svjedoče sve više stope razvoda braka, porast psiholoških teškoća kod djece i adolescenata, sve veća otuđenost članova obitelji jedni od drugih.

14. susret Salesianinih odgojnih večeri pod nazivom Slomljene obitelji, slomljena djeca bavit će se uzrocima i posljedicama koje slomljenost u obitelji može imati na dijete. Na susretu će govoriti socijalni pedagog Toni Maglica, psihijatar i psihoterapeut Lovro Uglešić i don Mihovil Kurkut.

PREDAVAČI

Toni Maglica
socijalni pedagog
Dr. sc. Toni Maglica je iz Splita, socijalni je pedagog i doktor znanosti. Završio je Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet u Zagrebu. Doktorirao je na temu „Obilježja roditeljstva i odnos roditelja prema kockanju kao prediktori kockanja muške djece” i ima dugogodišnje iskustvo rada s djecom i mladima s problemima u ponašanju i njihovim roditeljima. Iskustvo je stekao radom u Dječjem domu Maestral i udruzi Most, a kao vanjski suradnik djeluje u brojnim organizacijama i ustanovama.
Lovro Uglešić
psihijatar i psihoterapeut
Muž i otac obitelji. Liječnik, psihijatar i subspecijalist psihoterapije u KBC Split. Diplomirao na Medicinskom fakultetu u Splitu 2005.g., potom radio 5 godina kao liječnik Hitne medicinske pomoći, a 2012.g. stekao doktorat znanosti. Pri završetku je izobrazbe za psihoterapeuta iz psihoanalitičke psihoterapije (pri HDPP). Član molitvene zajednice „David“ (KKODS). Najdublje čežnje, ljubav i zahvalnost Gospodinu voli izražavati duhovnim pjesmama.
don Mihovil Kurkut
svećenik
Mihovil Kurkut, rodom s otoka Murtera, svećenik je salezijanac koji ima iskustva rada s mladima više od 25 godina u Hrvatskoj i Italiji. Srednju školu završio je u Zagrebu i nakon toga odlazi u Italiju gdje ulazi u salezijansku družbu. Studira teologiju u Torinu i Veneciji, diplomira filozofiju na sveučilištu u Trstu. 2005. godine zaređen je za svećenika na dan smrti svetoga Ivana Pavla II. Danas radi kao direktor izdavačke kuće Salesiana i voditelj oratorija u Rijeci.