Slomljene obitelji, slomljena djeca | SOV #14

Velika dvorana Nadbiskupskog sjemeništa
Zrinsko-Frankopanska 19 Split
18. ožujka 2024.
20:30

Ovdje pogledajte video sa susreta Slomljene obitelji, slomljena djeca.

Sve složne obitelji složne su na isti način. Svaka slomljena obitelj slomljena je na svoj način. 

Suvremene obitelji nalaze se pred mnogim izazovima. O tome svjedoče sve više stope razvoda braka, porast psiholoških teškoća kod djece i adolescenata, sve veća otuđenost članova obitelji jedni od drugih.

14. susret Salesianinih odgojnih večeri pod nazivom Slomljene obitelji, slomljena djeca bavit će se uzrocima i posljedicama koje slomljenost u obitelji može imati na dijete. Na susretu će govoriti socijalni pedagog Toni Maglica, psihijatar i psihoterapeut Lovro Uglešić i don Mihovil Kurkut.

PREDAVAČI

Toni Maglica
socijalni pedagog
Dr. sc. Toni Maglica je iz Splita, socijalni je pedagog i doktor znanosti. Završio je Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet u Zagrebu. Doktorirao je na temu „Obilježja roditeljstva i odnos roditelja prema kockanju kao prediktori kockanja muške djece” i ima dugogodišnje iskustvo rada s djecom i mladima s problemima u ponašanju i njihovim roditeljima. Iskustvo je stekao radom u Dječjem domu Maestral i udruzi Most, a kao vanjski suradnik djeluje u brojnim organizacijama i ustanovama.
Lovro Uglešić
psihijatar i psihoterapeut
Muž i otac obitelji. Liječnik, psihijatar i subspecijalist psihoterapije u KBC Split. Diplomirao na Medicinskom fakultetu u Splitu 2005.g., potom radio 5 godina kao liječnik Hitne medicinske pomoći, a 2012.g. stekao doktorat znanosti. Pri završetku je izobrazbe za psihoterapeuta iz psihoanalitičke psihoterapije (pri HDPP). Član molitvene zajednice „David“ (KKODS). Najdublje čežnje, ljubav i zahvalnost Gospodinu voli izražavati duhovnim pjesmama.
don Mihovil Kurkut
svećenik
Mihovil Kurkut, rodom s otoka Murtera, svećenik je salezijanac koji ima iskustva rada s mladima više od 25 godina u Hrvatskoj i Italiji. Srednju školu završio je u Zagrebu i nakon toga odlazi u Italiju gdje ulazi u salezijansku družbu. Studira teologiju u Torinu i Veneciji, diplomira filozofiju na sveučilištu u Trstu. Zanimljivo je da je zaređen za svećenika na dan smrti svetoga Ivana Pavla II. 2005. godine. Danas radi kao direktor izdavačke kuće Salesiana i voditelj oratorija u Rijeci.