Književna večer u Solinu: Predstavljanje knjige „Što je žena?” Matta Walsha

Gradska knjižnica Solin
Ulica kralja Zvonimira 117d Solin
27. rujna 2023.
18:00

Salesiana dolazi u Solin!

Pridružite nam se 27. rujna u 18 sati u Gradskoj knjižnici Solin na književnoj večeri na kojoj ćemo predstaviti najnoviju knjigu u našoj nakladi, Što je žena? Matta Walsha. Knjiga Što je žena? nastala je prema istoimenom dokumentarcu u kojem Matt Walsh traga za odgovorom na pitanje o tome što je to žena, a čim je objavljena postala je književna uspješnica u Americi.

Knjiga donosi zapanjujuće činjenice o transrodnoj teoriji i otkriva kako se boriti protiv ideja koje su preplavile naše društvo.

Uz razgovor o knjizi, saznajte i koja je Salesianina misija i vizija, kako odlučujemo koje ćemo knjige objaviti i kako one nastaju te zašto se bavimo odgojem i mladima.

Vidimo se!

PREDAVAČI

Matija Janeš
Urednik
Matija Janeš rođen je u Zagrebu, gdje je završio srednju školu te diplomirao na Filozofskom fakultetu kao magistar španjolskoj jezika i književnosti i magistar edukacije filozofije. Španjolski jezik usavršavao je na Sveučilištu u Querétaru, u Meksiku, te je proveo semestar na Sveučilištu Pontificia Católica de Chile, u Santiagu de Chile. Nekoliko je godina predavao književne i jezične kolegije na studiju Španjolskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu kao vanjski suradnik. Radio je kao urednik u više izdavačkih kuća, a od 2022. urednik je u Salesiani. Prevoditelj je sa španjolskoga i engleskoga jezika. Polaznik je doktorskog studija religijskih znanosti na FFRZ-u u Zagrebu i preddiplomskog studija teološko-religijskih znanosti na KBF-u Zagrebu.
Mario Milovac
mag. theol.
Mario Milovac je teolog, vjeroučitelj i otac četvero djece. Završio je katoličko-bogoslovni fakultet Sveučilišta u Splitu, smjer filozofsko-teološki. Suautor je udžbenika Dođi i vidi 2. Posljednje se tri godine sustavno bavi proučavanjem teme rodne ideologije, njezine znanstvenosti i izazova koje stavlja pred roditelje i djelatnike u školstvu.