Predstavljanje knjige „Mladić i njegov Bog” u Splitu

crkva Marije Pomoćnice
Prilaz Pomoćnice kršćana 3 Split
21. lipnja 2024.
19:30

Stjepan Čutura (20. svibnja 2000. – 2. lipnja 2022.), zvani Bob Graditelj – brat, sin, ujo, dečko, vaterpolist, mladić iz Sesveta. Studirao je građevinu, navijao za Dinamo, volio Međugorje i nigdje nije išao bez krunice. Zbog njegovih odličnih šala, pronicljivih misli i radosnoga duha zavolio bi ga svatko tko bi ga sreo. Knjiga Mladić i njegov Bog autorice Lorene Ninčević govori o Stipinoj borbi sa smrtonosnom bolesti koju je prošao sa svojim Bogom, postajući mu sve sličniji i sličniji…

Predstavljanje knjige u Splitu održat će se u petak, 21. lipnja 2024. godine u 20 sati u crkvi Marije Pomoćnice na Kmanu. Na predstavljanju će govoriti don Sanjin Jurić koji je iz prve ruke svjedočio Stipinom rastu u vjeri tijekom bolesti. U četvrtak, 20. lipnja, održat će se susret u oratoriju za mlade. Više o susretu za mlade možete saznati ovdje.

O knjizi:

Preko vješto ispripovijedana života, osobnog dnevnika, svjedočanstava i uspomena najbližih, upoznajte mladića koji je borbu sa smrtonosnom bolešću prošao sa svojim Bogom postajući mu sve sličniji i sličniji…

20. svibnja 2000. Bog je na Zemlju poslao svojega prijatelja Stipu, Boba Graditelja, Stjepkija, Čuturu – sina, brata, dečka, sportaša, mladića iz Sesveta kojega bi lako zavolio svatko tko bi ga sreo. Dana 2. lipnja 2022., s navršene dvadeset i dvije godine, pozvao ga je k sebi.

Stipe je u sedamnaestoj godini obolio od adenokarcinoma debeloga crijeva, bolesti od koje oboli tek 1 od 100 milijuna mladića. Mladić i njegov Bog prati njegov hod kroz pet teških godina obilježenih borbom s bolešću koja razara tijelo.

No stupajući u prostor između bolničkih kreveta i vrijeme između kemoterapija, ova knjiga donosi svjedočanstvo o snazi vjere, molitve, ispovijedi, mladenačke ljubavi i obiteljskoga zajedništva.