„Mladić i njegov Bog”: Susret u oratoriju za mlade

Oratorij don Bosco (župa Marije Pomoćnice, Kman)
Prilaz Marije Pomoćnice 3 Split
20. lipnja 2024.
20:30

Stjepan Čutura (20. svibnja 2000. – 2. lipnja 2022.), zvani Bob Graditelj – brat, sin, ujo, dečko, vaterpolist, mladić iz Sesveta. Studirao je građevinu, navijao za Dinamo, volio Međugorje i nigdje nije išao bez krunice. Zbog njegovih odličnih šala, pronicljivih misli i radosnoga duha zavolio bi ga svatko tko bi ga sreo. Knjiga Mladić i njegov Bog autorice Lorene Ninčević govori o Stipinoj borbi sa smrtonosnom bolesti koju je prošao sa svojim Bogom, postajući mu sve sličniji i sličniji…

Povodom izlaska knjige don Sanjin Jurić, voditelj oratorija don Bosco na Kmanu, organizira susret za mlade u oratoriju. Susret će se održati u četvrtak, 20. lipnja 2024. godine u 20 sati, a namijenjen je svim školarcima, studentima i radničkoj mladeži. U petak, 21. lipnja, održat će se i predstavljanje knjige Mladić i njegov Bog. Više o predstavljanju saznajte ovdje.

O knjizi:

Preko vješto ispripovijedana života, osobnog dnevnika, svjedočanstava i uspomena najbližih, upoznajte mladića koji je borbu sa smrtonosnom bolešću prošao sa svojim Bogom postajući mu sve sličniji i sličniji…

20. svibnja 2000. Bog je na Zemlju poslao svojega prijatelja Stipu, Boba Graditelja, Stjepkija, Čuturu – sina, brata, dečka, sportaša, mladića iz Sesveta kojega bi lako zavolio svatko tko bi ga sreo. Dana 2. lipnja 2022., s navršene dvadeset i dvije godine, pozvao ga je k sebi.

Stipe je u sedamnaestoj godini obolio od adenokarcinoma debeloga crijeva, bolesti od koje oboli tek 1 od 100 milijuna mladića. Mladić i njegov Bog prati njegov hod kroz pet teških godina obilježenih borbom s bolešću koja razara tijelo.

No stupajući u prostor između bolničkih kreveta i vrijeme između kemoterapija, ova knjiga donosi svjedočanstvo o snazi vjere, molitve, ispovijedi, mladenačke ljubavi i obiteljskoga zajedništva.