Predstavljanje knjiga My propovijedi, don Damira Stojića

Dvorana pored crkve sv. Mati Slobode
Ul. don Petra Šimića 1 Zagreb
23. siječnja 2023.
20:00

Izašle su sve tri knjige My propovijedi don Damira Stojića za sve liturgijske godine A, B i C.

Napravit ćemo kratak osvrt na sve knjige, ali i don Damira Stojića. Saznat ćete zašto su njegove propovijedi toliko privlačne širokom krugu ljudi, a njegov način i stil osebujan i jedinstven.

 

Na predstavljanju knjige će sudjelovati:

Rene Medvešek, Zrinka Jelaska, Matija Janeš i naravno autor Damir Stojić.

 

Na našem youtubu kanalu, možete pogledati zanimljive video uratke povodom izlaska knjiga OVDJE.

 

PREDAVAČI

Don Damir Stojić
svećenik
Rodio se 25. travanja 1973. u Torontu u Kanadi, gdje je završio osnovnu i srednju salezijansku školu. Nakon ljetovanja u Hrvatskoj odlučuje doći među hrvatske salezijance i upisuje studij teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Zaređen je za svećenika 2002. godine. Nakon toga bio je dvije godine kapelan na Jarunu u crkvi sv. Mati Slobode. U svojem radu osobito se bavi teologijom tijela prema katehezama pape Ivana Pavla II. Član je povjerenstva za pastoral mladih Hrvatske biskupske konferencije, kao i Hrvatske salezinajske provincije. Trenutno je župnik župe Duha Svetoga – Jarun u Zagrebu.
Rene Medvešek
Redatelj i glumac
Rene Medvešek je hrvatski filmski i kazališni redatelj i glumac te profesor scenskog govora. Rodio se u Velikoj Gorici. Glumu je diplomirao na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. U svojoj karijeri osvojio je brojne nagrade i priznanja, a ima i nekoliko zapaženih filmskih uloga.
Zrinka Jelaska
Kroatistica i profesorica
Zrinka Jelaska rođena je u Zagrebu, kao kći hrvatskog akademika i jezikoslovca Stjepana Babića. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je hrvatski jezik i književnost i fonetiku (1979.). Magistrirala je iz područja fonetike (1984.), a doktorirala iz područja filologije (1997.), polje jezikoslovlje. U Sjedinjenim Američkim Državama pohađala je jezikoslovna predavanja na četiri sveučilišta (Connecticut, MIT, Michigan i Stanford).
Matija Janeš
Urednik
Matija Janeš rođen je u Zagrebu, gdje je završio srednju školu te diplomirao na Filozofskom fakultetu kao magistar španjolskoj jezika i književnosti i magistar edukacije filozofije. Španjolski jezik usavršavao je na Sveučilištu u Querétaru, u Meksiku, te je proveo semestar na Sveučilištu Pontificia Católica de Chile, u Santiagu de Chile. Nekoliko je godina predavao književne i jezične kolegije na studiju Španjolskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu kao vanjski suradnik. Radio je kao urednik u više izdavačkih kuća, a od 2022. urednik je u Salesiani. Prevoditelj je sa španjolskoga i engleskoga jezika. Polaznik je doktorskog studija religijskih znanosti na FFRZ-u u Zagrebu i preddiplomskog studija teološko-religijskih znanosti na KBF-u Zagrebu.