Predstavljanje knjige: Neostvarena sloboda, fra Ante Vučković

Samostan sv. Frane
Trg Svetog Frane 1 Zadar
05. travnja 2022.
20:00

Donosimo još jednu knjigu fra Ante Vučkovića: Neostvarena sloboda.

Ova je knjiga prvi značajniji osvrt o 30 godina slobodne Crkve, od pada komunizma do vladavine korone. Knjiga je napisana u obliku razgovora, koji je s fra Antom vodio poznati novinar Goran Andrijanić. U knjizi svoje viđenje gorućih crkvenih tema fra Ante iznosi otvoreno i iskreno!

Ističemo neke od najzanimljivijih tema u knjizi: odnos Crkve i politike u Hrvatskoj, pomirenje sa Srbima, sukobi u hrvatskom društvu, trenutne napetosti u Crkvi, novi crkveni pokreti, Međugorje, celibat, odgovor Crkve na pandemiju…

 

Predstavljanje knjige:

ZADAR 5.4., u 20:00 sati – Samostan sv. Frane, Trg Svetog Frane 1

Na predstavljanju u Zadru će prisustvovati autor fra Ante Vučković i nakladnik don Mihovil Kurkut. Svoj osvrt na knjigu će dati profesor don Zdenko Dundović i novinarka Andrea Černivec.

Moderator večeri je fra Bojan Rizvan.

 

Vidimo se!

PREDAVAČI

Ante Vučković
Rodio se 1958. godine u Sinju. Svećenikom je Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja od 1983. godine. Doktorirao je filozofiju na Antonianumu u Rimu, predaje na Katoličkomu bogoslovnomu i Filozofskomu fakultetu u Splitu. Vodi duhovne obnove u Hrvatskoj i inozemstvu. Salesiana je izdala i njegovu prvu zbirku pjesama naslova Kolajna od šutnje.
don Mihovil Kurkut
svećenik
Mihovil Kurkut, rodom s otoka Murtera, svećenik je salezijanac koji ima iskustva rada s mladima više od 25 godina u Hrvatskoj i Italiji. Srednju školu završio je u Zagrebu i nakon toga odlazi u Italiju gdje ulazi u salezijansku družbu. Studira teologiju u Torinu i Veneciji, diplomira filozofiju na sveučilištu u Trstu. Zanimljivo je da je zaređen za svećenika na dan smrti svetoga Ivana Pavla II. 2005. godine. Danas radi kao direktor izdavačke kuće Salesiana i voditelj oratorija u Rijeci.
Don Zdenko Dundović
dr. sc.
Rodio se 31. listopada 1973. godine u Zadru. Za svećenika je zaređen 28. lipnja 1998. godine. Bio je prefekt u Nadbiskupskom sjemeništu ‘Zmajević’ Zadar (1998.), pastoralni suradnik u župi sv. Stošije u Zadru (1999.), župnik Sutomišćice, Poljane i Lukorana na otoku Ugljanu (2000.), Škabrnje, Nadina i Smilčića (2001.), povjerenik za mlade, studente i ministrante Zadarske nadbiskupije te župnik Zemunika. Trenutno je ravnatelj Teološko – katehetskog Odjela na Sveučilištu u Zadru.