Kako odgajati danas?

Dvorana pored crkve na Jarunu,
don Petra Šimića 1 Zagreb
27. listopada 2021.
20:00

Između „staroga“ odgoja i budućnosti koja nas plaši.

Ovo je prvo i uvodno predavanje naših Salesianinih odgojnih večeri (SOV).  Želja nam je  ugostiti stručne goste i progovoriti o odgojnim temama koje su bitne i korisne svakom današnjem roditelju, ali i svim ostalim odgojiteljima koji rade s djecom i mladima. Na ovom susretu upoznat ćemo vas s našim novim konceptom, našim temama i otkriti što vas sve očekuje u predstojećem razdoblju.

Cilj ovih susreta nije da ponude gotove odgovore, nego da stvore prostor zajedničkog promišljanja stručnjaka, svećenika i roditelja o suvremenim odgojnim izazovima, polazeći od salezijanske karizme i bogate don Boscove odgojne baštine. Susreti neće uvijek izgledati isto, mijenjat će svoj oblik ovisno o temi i gostima.

Na susretu će se govoriti:

U kakvom su odnosu tradicionalne vrjednote prema mainstream trendovima?
Kako se treba postaviti katolička obitelj pred suvremenim izazovima (Internet, mediji, potrošačko društvo)?
Na koji način danas odgajati djecu?

Sudjeluju: Ljubica Duspara (psihologinja) i don Mihovil Kurkut (svećenik)

Vidimo se!

PREDAVAČI

Ljubica Duspara
Psiholog i psihoterapeut
Ljubica Duspara po zanimanju je psihologinja, a radi kao stručni suradnik u dječjem vrtiću. Mentorica je mnogim novim kolegama, a iza sebe ima veliki broj edukacija. Obogaćivanje roditeljstva osobito u njegovim ranim fazama plijeni njen profesionalni interes. Mnogi ju prepoznaju i kao psihologinju suradnicu u zajednici Kursiljo.
don Mihovil Kurkut
svećenik
Mihovil Kurkut, rodom s otoka Murtera, svećenik je salezijanac koji ima iskustva rada s mladima više od 25 godina u Hrvatskoj i Italiji. Srednju školu završio je u Zagrebu i nakon toga odlazi u Italiju gdje ulazi u salezijansku družbu. Studira teologiju u Torinu i Veneciji, diplomira filozofiju na sveučilištu u Trstu. Zanimljivo je da je zaređen za svećenika na dan smrti svetoga Ivana Pavla II. 2005. godine. Danas radi kao direktor izdavačke kuće Salesiana i voditelj oratorija u Rijeci.