Kako dijete odgajati za mir? | SOV

Nadbiskupijski Vikarijat
Strossmayerova 58 Osijek
27. studenog 2023.
19:00

Pogledajte snimku susreta Kako dijete odgajati za mir? na poveznici.

U mjesecu sjećanja na žrtve Domovinskog rata, u vremenu kada na društvenim mrežama možemo uživo pratiti dva rata u svijetu, Salesiana želi doprinijeti temi mira i rata iz odgojne perspektive i dati roditeljima, odgajateljima i ostalima koji rade s djecom smjernice kako da djecu odgajaju za mir.

Na 12. susretu Salesianinih odgojnih večeri koji će se po prvi put održati u Osijeku o temi Kako dijete odgajati za mir? razgovarat će: Klementina Šuljug, Montessori odgajateljica, vlč. Josip Bošnjaković, psiholog i psihoterapeut i Ivica Šola, teolog i komunikolog.

Susret će se održati 27. studenog u 19 sati u dvorani Nadbiskupijskog Vikarijata na adresi Strossmayerova 58.

PREDAVAČI

Ivica Šola
komunikolog i teolog
Ivica Šola je hrvatski teolog, komunikolog i novinar, kolumnist Glasa Slavonije i profesor na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Godine 1994. diplomirao je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Četiri godine kasnije, 1998., magistrirao je na Papinskom lateranskom sveučilištu u Rimu na temu Značenja pojma odluke u filozofiji Martina Bubera. Doktorsku disertaciju "Etički aspekti filozofije Luigia Pareysona. Istina, bitak, sloboda" obranio je 2012. godine na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu.
Klementina Šuljug
Montessori odgajateljica
Odgojiteljica s međunarodnom MEPI diplomom i 15 godina rada u Montessori vrtiću, a stručno se usavršavala po Montessori metodi za djecu s poteškoćama. Iza nje je dugogodišnji rad s djecom s poteškoćama. Ima međunarodnu diplomu za vjerski odgoj djece predškolske dobi po načelima Montessori pedagogije te je završila doškolovanje za župne suradnike i katehezu djece na KBF-u u Đakovu. Radila je u vrtiću u Njemačkoj po metodi otvorenog koncepta. Danas je voditeljica vrtića koji pohađa oko 200 djece.
vlč. Josip Bošnjaković
psiholog i psihoterapeut
Rođen u Vukovaru 1978. Diplomirao je u području psihologije 2007., a magistrirao 2008. Usporedo s doktorskim studijem iz psihologije upisao je na istom sveučilištu u jesen 2008. Višu školu iz specijalizacije za kliničku psihologiju. Doktorsku radnju iz područja psihologije s naslovom Stanja Ja (Ego stanja sebe) adolescenata odraslih u okolnostima mira, rata i poraća, obranio je 25. lipnja 2012. na Salesiani. U jesen 2012. počeo je predavati na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu. Istodobno je imenovan stručnim voditeljem-suradnikom na psihološkom i psihoterapeutskom području djelovanja u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji, a predaje i na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.