Salesianine odgojne večeri: Pogledajte snimke svih susreta

Propustili ste susret Salesianinih odgojnih večeri? Pogledajte snimku!
Salesianine odgojne večeri

Salesianine odgojne večeri već su drugu sezonu za redom mjesto susreta, rasta i razvoja za svakog roditelja i odgajatelja. 

Radi se o potpuno besplatnim susretima na kojima odgojni stručnjaci, roditelji, učitelji, psiholozi, svećenici i svi ostali koji rade s mladima s roditeljima, odgajateljima i svima zainteresiranima dijele savjete o pitanjima koje muče roditelje i sve koji rade s djecom.

U prethodnoj sezoni bavili smo se temama školstva, očinstva, adolescencije i važnosti igre. Da su takvi susreti roditeljima danas itekako korisni govore i brojke: svaki od naših susreta posjetilo je preko stotinu roditelja, a prosječna ocjena svih susreta je 4,7. 

Salesianine odgojne večeri - kakva su iskustva roditelja?

Sve smo susrete snimili pa ih možete i pogledati na našem YouTube kanalu.

Salesianine odgojne večeri - snimke susreta

Na prvom susretu sezone 2022./2023. don Mihovil Kurkut, ravnateljica NKG Zagreb Ljuba Duvnjak i najbolji učitelj na svijetu Dejan Nemčić podijelili su svoja razmišljanja o suvremenoj školi.

Kakva je današnja škola? Koji je status učitelja? Kakav je odnos roditelja i učitelja? Koje vrijednosti današnja škola prenosi djeci? Ima li današnja škola krizu odgoja? Poslušajte!

Zašto djeca skrenu s pravog puta? Na to su pitanje na drugom susretu Salesianinih odgojnih večeri u sezoni 2022./2023. odgovarali psihoterapeutkinja
Maja Jakšić, socijalni pedagog Toni Maglica i svećenik don Mihovil Kurkut.

Na susretu u Splitu govorilo se o najčešćim grješkama u odgoju koje dovode do kasnijih problema u ponašanju. Predavači su se dotaknuli i niže dječje dobi, ali i adolescentske dobi.

Ako smatrate da je igra samo igra, svakako trebate poslušati što o važnosti igre u odgoju djece kažu dvije dječje terapeutkinje Kristina Vučinić i Irena Peroš Grgos, osnivačice centra za terapiju igrom Tigrom te don Tomislav Lukač, mladi salezijanac. 

Na četvrtom susretu Salesianinih odgojnih večeri u prethodnoj sezoni tema je bilo očinstvo. Gdje su očevi danas? Što se dogodilo s očinskim autoritetom?

Svoja promišljanja o ovoj temi su na susretu u Sesvetama podijelili don Mihovil Kurkut i Josip Juraj Zelić, otac četvero djece.

Posljednji susret sezone 2022./2023. održan je u Rijeci, a govorili smo o adolescenciji, izazovnom razdoblju za svakog roditelja, ali i adolescenta. 

Kako razumjeti te kućne buntovnike? Kako razgovarati s njima? Kako im postaviti granice u korištenju tehnologije? Koji su znakovi za uzbunu? Poslušajte korisne savjete don Danijela Dragičevića, psihologinja Sande Smoljo-Dobrovoljski i Sanje Ćosić i don Mihovila Kurkuta.

Snimke prve sezone Salesianinih odgojnih večeri također su dostupne na YouTube kanalu Salesiane.

Vrijedno radimo i pripremamo i iduću sezonu Salesianinih odgojnih večeri, a kako biste prvi saznali za nove susrete učlanite se u naš besplatan program vjernosti i pratite nas na društvenim mrežama. Vidimo se na budućim susretima!

Za još korisnih odgojnih sadržaja pogledajte video-serijal Mame pitaju i pročitajte naše članke namijenjene roditeljima:

Svidio ti se članak? Podijeli ga:

Pročitaj više

Pogledajte što smo sve radili i gdje smo sve bili

Družimo se na društvenim mrežama!

Košarica

NOVO: Molitvenik „Gore srca”