Pobačaj ne čini zlo samo nerođenoj djeci!

Zidovi govore knjiga je o bivšim radnicama pobačajnih klinika koje pričaju svoje istinite i potresne priče
pobačaj predstavljanje

Knjiga ZIDOVI GOVORE, autorice Abby Johnson, imala je čak tri predstavljanja, jedno u Splitu i dva u Zagrebu, a nastala je u suradnji nakladničke kuće Salesiana i udruge Dalmacija za život.

Knjiga govori o bivšim radnicama pobačajnih klinika koje pričaju svoje istinite i potresne priče o tome kako su sudjelovale u nebrojenim pobačajima, ali i o razlozima koji su ih potaknuli da to više ne čine.

Interliber predstavljanje

U sklopu Interlibera, održalo se prvo zagrebačko predstavljanje knjige na kojem je Salesianin urednik Marin Periš razgovarao s Marijanom Sabolić, primaljom i tajnicom Hrvatskog katoličkog društva medicinskih sestara i tehničara. Marijana je iznijela svoje potresno svjedočanstvo o tome kako je i sama sudjelovala u pobačajima i koliko je to utjecalo na njezinu savjest.

Druga Marinova sugovornica bila je Dijana Brozović, voditeljica tima za trudnice „Nisi sama“, koji je dio udruge Hrvatska za život. Dijana je opisala svoje iskustvo rada sa ženama koje su počinile pobačaj ili koje su o pobačaju razmišljale, istaknuvši sve loše posljedice koje taj čin ostavlja na žene.

Predstavljanje knjige u Splitu

Drugo predstavljanje bilo je u Splitu, u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa, pred 80-ak prisutnih gostiju. Antonia Drnas iz udruge Dalmacija za život moderirala je zanimljivo predstavljanje s gostima koji su svaki na svoj način govorili o problematici pobačaja.

Prvi od navedenih bio je ginekolog Aljoša Hočevar, doktor koji je i sam nekad obavljao pobačaje, a danas  se zalaže za život od začeća do prirodne smrti. Druga gošća bila je voditeljica udruge Betlehem iz Šibenika Helien Čoko, koja je iznijela svoje dirljivo svjedočanstvo o svojim vlastitim pobačajima i Božjom milosti koja ju je spasila.

Marin Periš objasnio je zašto je knjiga izašla u izdanju nakladničke kuće Salesiana, dodatno naglasivši i glavnu poruku knjige da žrtve pobačaja nisu samo nerođena djeca nego i svi koji u pobačaju sudjeluju. Zadnji od sudionika bio je Lovro Uglešić, psihijatar koji je malo više progovori o knjizi koja ga se jako dojmila, osobito poruka da budemo milosrdni prema svim osobama koje sudjeluju u pobačaju, ne osuđujući osobu, nego grijeh.

Predstavljanje na Jarunu

Zadnje predstavljanje bilo je na Jarunu u Zagrebu. Nakon kratkog uvoda o glavnim porukama knjige, koje je izložio direktor nakladničke kuće Salesiana don Mihovil Kurkut, svoje svjedočanstvo ponovno je imala Marijana Sabolić koja nikoga nije ostavila ravnodušnim sa svojom iskrenošću i dirljivim govorom.

Knjiga Zidovi govore nije još jedna ružičasta priča, nego bez uljepšavanja prikazuje što pobačaj čini ženama i muškarcima, obiteljima i liječnicima, stavljajući mnoga naša uvjerenja pod upitnik.

Svidio ti se članak? Podijeli ga:

Pročitaj više

Pogledajte što smo sve radili i gdje smo sve bili

Družimo se na društvenim mrežama!

Košarica

NOVO: „Muško kako Bog zapovijeda”