Koju knjigu pokloniti bližnjima za Božić? Donosimo veliki vodič

Knjigom poklanjate dobro društvo, duhovni poticaj, vrijedno znanje i korisne vještine, utjehu u teškim trenutcima, pustolovinu ili inspiraciju.
Božićni pokloni Salesiana

Počelo je mnogima najljepše razdoblje u godini, a s njim dolazi radost dijeljenja i darivanja. No odabir poklona može predstavljati izazov, pogotovo kada želite svakoj osobi u vašem životu pokloniti nešto što će cijeniti. Salesiana vam je ove godine odlučila olakšati odabir i među našim knjigama izdvojiti one koje će biti odlični božićni pokloni za vaše najbliže – od djece, roditelja, baka i djedova pa sve do učitelja i odgajatelja.

U vremenu kada se trudimo da svojim bližnjima poklonimo što skuplje i što glamuroznije poklone, knjiga može izgledati kao previše skroman i jednostavan poklon. No kada poklanjate knjigu, ne poklanjate samo ukoričeni tekst tiskan na malo papira. Knjigom poklanjate dobro društvo, duhovni poticaj, vrijedno znanje i korisne vještine, utjehu u teškim trenutcima, pustolovinu ili inspiraciju.

Neka se ovoga Božića, stoga, među poklonima za vaše bližnje nađe i pokoja knjiga, poput onih koje navodimo u nastavku.

Božićni pokloni za djecu

Za sve koji ovoga Božića djeci žele pokloniti priče koje će im približiti ispravne vrijednosti, preporučujemo slikovnice Brune Ferrera. Za nešto stariju djecu ilustrirana knjiga priča Pastir koji je pronašao Božić donosi nadahnjujuće i bogato oslikane priče koje prate putovanje malenoga pastira Jone prema pravome Božiću. Mlađoj djeci svidjet će se i bojanke Hrvatski Božić, Gospina bojanka i Bojanka svetog Nikole.

Božićni pokloni za roditelje

Svakom roditelju svidjet će se neki od Salesianinih odgojnih klasika. Sretni roditelji i Odgajati djecu u vjeri sadržajno su bogate knjige koje će pomoći roditeljima da djeci prenesu najveći dar, dar vjere. Roditeljima adolescenata život će olakšati knjiga Roditelji i adolescenti, a budućim majkama knjiga Kako preživjeti prvu godinu majčinstva. Očevima će se svidjeti knjiga Telemah se nije prevario koja govori o odnosu očeva i sinova polazeći od biblijskih tekstova.

Božićni pokloni za bake i djedove

Bakama i djedovima posebno će se svidjeti knjižice s pričama Brune Ferrera Male priče za dušu 1 i Male priče za dušu 2. Radi se o kompletu knjižica različite tematike koje povezuju vješto ispisane inspirativne duhovne priče poznatoga autora Brune Ferrera. Onima koje zanima odnos Crkve i društva oduševit će knjiga Neostvarena sloboda fra Ante Vučkovića, ali i njegova zbirka pjesama Kolajna od šutnje.

Knjige kao poklon za Bozic

Pokloni za učitelje i odgajatelje

Tijekom božićnoga vremena mnogi učenici i roditelji žele poklonom iskazati zahvalnost svojim učiteljima i odgajateljima. Ako to poželite učiniti knjigom, naša je preporuka Školski sat Massima Recalcatija ili knjige Marije Montessori – Otkriće djeteta te Odgoj i mir.

Pokloni za svećenike

Svećenik, bio on župnik, župni vikar ili obiteljski prijatelj, za mnoge vjernike ima važnu ulogu u životu i rado bi mu nešto darovali. S knjigom rijetko kada možete pogriješiti, a među Salesianinim duhovnim knjigama za svećenike su najprikladnije knjige Ermesa Ronchija, Portreti svetaca ili Marsovci kontra Kovida u kojoj don Šimun Doljanin govori o svojoj službi bolničkog kapelana za vrijeme pandemije.

Pokloni za djevojke i mladiće

Djevojkama će se svidjeti knjige poput Naj istina za djevojke, Najljepšoj među ženama i knjige Glava ili srce. Bilo koja od tih knjiga odličan je poklon za vašu kćer, sestru ili prijateljicu.

Mladićima će se također svidjeti knjige o don Boscu, Prepoznaj svoj put, Tvitanje s Bogom ili knjiga o spolnosti Seks. Samo za hrabre. Svaka od tih knjiga odličan je poklon za vašeg sina, brata ili prijatelja.

Najljepšoj među ženama

Ako među našim kategorijama niste pronašli ono što tražite, preporučujemo vam knjige 365 malih priča za dušu i On u kojima će uživati doista svatko. 365 malih priča za dušu salezijanca don Brune Ferrera sadrži 365 kratkih i poučnih priča te poneku sažetu i mudru misao za svaki dan u godini. Izvrstan je poklon ako želite da vas se vaši bližnji sjete svakoga dana u godini.

Knjiga On osobno je svjedočanstvo Mateja Lovrića o susretu s Bogom i čudesnim događajima oko nas. Svakome tko ju pročita donosi posebno duhovno iskustvo pa je odličan poklon za ljude do kojih vam je doista stalo.

Uz posvetu od srca, svaka je knjiga trajna uspomena kojoj će se vaši bližnji uvijek rado vraćati.

Svidio ti se članak? Podijeli ga:

Pročitaj više

Pogledajte što smo sve radili i gdje smo sve bili

Družimo se na društvenim mrežama!

Košarica

NOVO: „Mladić i njegov Bog”