Tea Perović u Splitu: Predstavljanje knjige „Stvorene smo za nebo”

Gradska knjižnica Marka Marulića - Dalmatina
Zagrebačka ulica 4 Split
09. srpnja 2024.
19:00

U utorak, 9. srpnja u 19 sati održat će se predstavljanje knjige Stvorene smo za nebo autorice Tee Perović u Gradskoj knjižnici Marko Marulić u Splitu (Dalmatina na Pazaru). Predstavljanje organiziramo u suradnji s udrugom Caspera, udrugom žena oboljelih i liječenih od karcinoma.

Caspera je neprofitna udruga žena oboljelih i liječenih od karcinoma, osnovana 2020. godine, smještena u Splitu. Cilj im je pružiti podršku ženama tijekom i nakon liječenja, s posebnim naglaskom na psihološku pomoć. Udruga surađuje s liječnicima iz KBC Split te organizira savjetovanja i edukativne projekte, uključujući fizičku aktivnost i razne radionice. Volonteri, uglavnom žene koje su prošle liječenje, uvijek su dostupni za razgovor i pomoć.

Tea Perović, koja i sama boluje od karcinoma, svjedočit će o tome kako joj je smrtonosna bolest preokrenula život, kako je ona utjecala na njene kćeri, obitelj i nju samu te kako je pronašla duboki smisao u patnji.

O knjizi:

Sretna si supruga i majka četiriju djevojčica. Okružena dragim ljudima, uživaš u ispijanju kave, šetnjama, igranju sa svojom djecom… Ponekad te nešto izbaci iz takta ili se porječkaš s osobom koju voliš, no na kraju dana legneš sretna u svoj krevet.

A sljedećeg jutra otkriješ da imaš rak.

Što ćeš učiniti? Hoće li te obuzeti tuga zbog vlastite nesreće? Panika što će biti s tvojom djecom ako tako rano ostanu bez tebe? Tjeskoba i strah od smrti? Ljutnja na cijeli svijet? Ljutnja na Boga?

Tei Perović, majci i supruzi, kolumnistici i profesorici, dogodilo se upravo to. Nakon dijagnoze smrtonosne bolesti, Tea započinje pisati ovu knjigu. U njoj svojim malenim kćerima govori sve što im nije imala prilike reći, a nama čitateljima pokazuje kako pronaći smisao u patnji.

Knjiga Stvorene smo za nebo dirljivo je svjedočanstvo vjere, ljubavi i neizmjerne brige jedne majke za svoje kćeri kojima u oporuku ostavlja ono najvrjednije: duboku svijest da smo svi stvoreni za nebo.

Ulaz na događaj je slobodan i nije potrebna najava. Na događaju će se moći nabaviti knjiga Stvorene smo za nebo po sniženoj cijeni.

PREDAVAČI

Tea Perović
Tea Perović supruga je i majka, profesorica i kolumnistica. Nakon dijagnoze raka, započinje pisati i svjedočiti svoju vjeru u mnogim emisijama. Stvorene smo za nebo njena je prva knjiga.
Marina Zečić
udruga Caspera
Marina Zečić, 40-godišnja ekonomistica i supruga, suočila se s rakom dojke u 34. godini. Prošla je tri operacije, kemoterapiju, zračenje i hormonsku terapiju. Potrebu za dijeljenjem svog iskustva i volontiranjem u udruzi osjetila je nakon što je i njen otac dobio dijagnozu raka, tri godine nakon nje. Pridružila se udruzi Caspera, gdje redovito volontira, pomaže ženama koje prolaze kroz slične situacije, piše o svom iskustvu i pruža podršku.