Predstavljanje knjige: Stvorene smo za nebo

dvorana don Petra Šimića (crkva Svete Mati Slobode)
don Petra Šimića 1 Zagreb
15. travnja 2024.
20:00

U ponedjeljak, 15. travnja u 20 sati održat će se predstavljanje knjige Stvorene smo za nebo autorice Tee Perović. Knjigu će predstaviti Anja Mihanović, kolumnistica portala Bitno.net, fra Ivan Matić, voditelj Kuće susreta Tabor, autorica Tea Perović i urednica knjige Ivana Rimac. Susret će glazbeno animirati duhovni glazbenik Luka Balvan.

 

O knjizi: 

Sretna si supruga i majka četiriju djevojčica. Okružena dragim ljudima, uživaš u ispijanju kave, šetnjama, igranju sa svojom djecom… Ponekad te nešto izbaci iz takta ili se porječkaš s osobom koju voliš, no na kraju dana legneš sretna u svoj krevet.

A sljedećeg jutra otkriješ da imaš rak.

Što ćeš učiniti? Hoće li te obuzeti tuga zbog vlastite nesreće? Panika što će biti s tvojom djecom ako tako rano ostanu bez tebe? Tjeskoba i strah od smrti? Ljutnja na cijeli svijet? Ljutnja na Boga?

Tei Perović, majci i supruzi, kolumnistici i profesorici, dogodilo se upravo to. Nakon dijagnoze smrtonosne bolesti, Tea započinje pisati ovu knjigu. U njoj svojim malenim kćerima govori sve što im nije imala prilike reći, a nama čitateljima pokazuje kako pronaći smisao u patnji.

Knjiga Stvorene smo za nebo dirljivo je svjedočanstvo vjere, ljubavi i neizmjerne brige jedne majke za svoje kćeri kojima u oporuku ostavlja ono najvrjednije: duboku svijest da smo svi stvoreni za nebo.

PREDAVAČI

Tea Perović
Tea Perović supruga je i majka, profesorica i kolumnistica. Nakon dijagnoze raka, započinje pisati i svjedočiti svoju vjeru u mnogim emisijama. Stvorene smo za nebo njena je prva knjiga.
Anja Mihanović
Teologinja
Anja Mihanović je teologinja, supruga i majka četvero djece. Voditeljica je molitvene zajednice Košuta. Na portalu Bitno.net objavljuje kolumne koje uvijek imaju snažan odjek u javnosti. Često svjedoči po brojnim župama.
fra Ivan Matić
svećenik franjevac
Fra Ivan Matić svećenik je Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda sa sjedištem u Zagrebu. Voditelj je Kuće susreta Tabor. Poznat je i po svojim duhovnim pjesmama, a mnogi ga zovu Đoni.
Ivana Rimac
urednica
Ivana Rimac urednica je, redaktorica i lektorica u izdavačkoj kući Salesiana. Diplomirala je hrvatski jezik i književnost te fonetiku na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Radila je u medijima, u školi i kao stručna suradnica fonetičarka, no od svega ipak najviše uživa u detaljnom iščitavanju knjiga.