Predstavljanje knjige Otkriće djeteta Marije Montessori

dvorana pored crkve Svete Mati Slobode
Petra Šimića 1 Zagreb
14. veljače 2023.
20:00

Predstavljanje knjige Otkriće djeteta, Marije Montessori održat će se u utorak 14. veljače u 20 sati u dvorani pored crkve Svete Mati Slobode u Zagrebu.

Na predstavljanju će sudjelovati: Pavica Krolo Henč, Montessori odgojiteljica, Silvija Philipps Reichherzer, profesorica psihologije i sestra Jelica Đuzel, katehistica i ravnateljica vrtića Sunčev sjaj – Nazaret. Publici će se obratiti i dr. sc. Alojzije Hoblaj, umirovljeni profesor i autor pogovora.

Predavači imaju višegodišnje iskustvo i stručno znanje na području odgoja, posebice u primjeni metode Montessori, što daje dodatnu vrijednost ovom predstavljanju. Između ostaloga, osvrnut će se na razvoj konkretnih didaktičkih materijala što ga autorica donosi u knjizi, a koriste se i prisutni su u mnogim vrtićima i školama.

Knjiga Otkriće djeteta izvorna je ostavština Marije Montessori koja na cjelovit način promatra dijete kao pojedinca te otkriva njegove stvarne mogućnosti. Knjiga je ujedno i temeljno djelo Marije Montessori, koje se u izdanju Salesiane prvi put prevodi na hrvatski jezik.

Ime Marije Montessori danas se uglavnom vezuje uz posebnu pedagošku metodu koja se sve više širi i hrvatskim odgojnim prostorom. No tko je doista bila ta iznimna žena koja je promijenila odgoj, suvremena u toliko stajališta, i koja je istinska filozofija njezine metode, čitatelj će otkriti samo ako zaviri u njezinu izvornu pisanu ostavštinu.