Predstavljanje knjige „On” Mateja Lovrića

dvorana pored crkve Svete Mati Slobode
Petra Šimića 1 Zagreb
02. svibnja 2023.
20:00

Predstavljanje knjige On Mateja Lovrića održat će se u utorak, 2. svibnja u 20 sati u dvorani pored crkve Svete Mati Slobode na Jarunu u Zagrebu.

Na predstavljanju će govoriti:

  • Matej Lovrić, autor knjige On i „prosjak” za Arku, zajednicu osoba s intelektualnim teškoćama i onih bez njih
  • Stjepan Arnuš, profesor filozofije i voditelj katoličke evangelizacijske i molitvene zajednice Duhovni kutak
  • Zdravko Krešić, prijatelj Mateja Lovrića, štićenik zajednice Arka
  • Matija Janeš, urednik knjige On

Pridružit će nam se i Duhovni kutak, molitvena i evangelizacijska zajednica koja će predstavljanje uveličati duhovnom glazbom.

Knjiga On osobno je svjedočanstvo Mateja Lovrića o susretu s Bogom i čudesnim događajima oko nas. Podijeljena u tri dijela, knjiga donosi istinite priče o Božjim darovima napisane rukom čovjeka koji živi evanđelje danas.

U prvom dijelu knjige Matej svjedoči kako mu je Božja providnost spasila život. Nakon tog događaja Matej se potpuno otvorio Bogu. Počeo je pronalaziti Božje znakove u svakodnevici, pogotovo u svom poslu u zajednici Arka u Zagrebu, koja okuplja osobe sa i bez intelektualnih teškoća. Autor prepričava dirljive priče s Arkinih putovanja, piše o velikim osobama koje je u njoj upoznao i dijeli s nama životne lekcije koje je od njih naučio. Najveći dio ove knjige posvećen je ljudima. Preko susreta s grešnicima, siromasima, prostitutkama, odbačenima, ljudima s margina društva, Matej nas podsjeća kako je Bog uvijek prisutan – u nama, u našem radu, u susretu s drugima.

Ova jedinstvena knjiga pokazuje nam da su čuda moguća i danas, i to u svakome od nas. Pridružite nam se na predstavljanju knjige i iskusite ih i sami.

PREDAVAČI

Matej Lovrić
Matej Lovrić već dugi niz godina služi kao „prosjak” u udruzi Arka, zajednici osoba s intelektualnim teškoćama i onih bez njih. Suprug je, otac dvoje djece, a svojim javnim nastupima na evangelizacijskim susretima i na društvenim mrežama svjedoči o Božjim čudesima u svakodnevici. Knjiga „On” u kojoj donosi nevjerojatna svjedočanstva o Božjim čudima u svakodnevici njegova je prva knjiga.
Stjepan Arnuš
Stjepan Arnuš oženjen je i otac je šestero djece. Profesor je logike i filozofije u zagrebačkoj XI. gimnaziji, ljubitelj stripova, književnosti, poezije, filmova… Voditelj je molitvene zajednice Duhovni kutak – katolička evangelizacijska skupina, koja se bavi evangelizacijom, duhovnom glazbom, izdavanjem knjiga i animiranjem euharistijskih klanjanja.
Matija Janeš
Urednik
Matija Janeš rođen je u Zagrebu, gdje je završio srednju školu te diplomirao na Filozofskom fakultetu kao magistar španjolskoj jezika i književnosti i magistar edukacije filozofije. Španjolski jezik usavršavao je na Sveučilištu u Querétaru, u Meksiku, te je proveo semestar na Sveučilištu Pontificia Católica de Chile, u Santiagu de Chile. Nekoliko je godina predavao književne i jezične kolegije na studiju Španjolskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu kao vanjski suradnik. Radio je kao urednik u više izdavačkih kuća, a od 2022. urednik je u Salesiani. Prevoditelj je sa španjolskoga i engleskoga jezika. Polaznik je doktorskog studija religijskih znanosti na FFRZ-u u Zagrebu i preddiplomskog studija teološko-religijskih znanosti na KBF-u Zagrebu.