Promocija knjige: Neostvarena sloboda, fra Ante Vučković

Klerikat – Franjevačka provincija Presvetog Otkupitelja
Put Iza Nove Bolnice 10c Split
04. listopada 2021.
20:00

Donosimo još jednu knjigu fra Ante Vučkovića: Neostvarena sloboda.

Ova je knjiga prvi značajniji osvrt o 30 godina slobodne Crkve, od pada komunizma do vladavine korone. Knjiga je napisana u obliku razgovora, koji je s fra Antom vodio poznati novinar Goran Andrijanić. U knjizi svoje viđenje gorućih crkvenih tema fra Ante iznosi otvoreno i iskreno!

Ističemo neke od najzanimljivijih tema u knjizi: odnos Crkve i politike u Hrvatskoj, pomirenje sa Srbima, sukobi u hrvatskom društvu, trenutne napetosti u Crkvi, novi crkveni pokreti, Međugorje, celibat, odgovor Crkve na pandemiju…

Predstavljanje knjige:

ZAGREB 2.10. u 20:00 – Jarun

Na promociji u Zagrebu će prisustvovati autori fra Ante Vučković i Goran Andrijanić te Anto Mikić  i Luka Tripalo.

 

RIJEKA 3.10  u 19:30 – Salezijanci (Crkva Marije Pomoćnice, Vukovarska ul. 62)

Na promociji u Rijeci će prisustvovati autori fra Ante Vučković i Goran Andrijanić te don Mihovil Kurkut.

 

SPLIT 4.10. u 20:00 – Klerikat (Put Iza Nove Bolnice 10c)

Na promociji u Splitu će prisustvovati autori fra Ante Vučković i Goran Andrijanić te Tomislav Čubelić i Hrvoje Petrušić.

 

Vidimo se!

PREDAVAČI

Ante Vučković
Rodio se 1958. godine u Sinju. Svećenikom je Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja od 1983. godine. Doktorirao je filozofiju na Antonianumu u Rimu, predaje na Katoličkomu bogoslovnomu i Filozofskomu fakultetu u Splitu. Vodi duhovne obnove u Hrvatskoj i inozemstvu. Salesiana je izdala i njegovu prvu zbirku pjesama naslova Kolajna od šutnje.
Goran Andrijanić
dipl. novinar
Rodio se 1971. godine u Derventi, BIH. Studij novinarstva završio je 1998. godine u Zagrebu, na Fakultetu političkih znanosti. Kao novinar radio je u Obzoru, na HTV-u, u tjedniku Fokus te u Jutarnjem listu. Krajem 2013. Goran prelazi na vjerski portal Bitno.net gdje na koncu postaje glavnim urednikom. Početkom 2020. godine napušta Bitno.net i počinje raditi za poljsku medijsku kuću Fratria. Oženjen je Poljakinjom Barbarom, imaju troje djece.