Salesiana u Splitu: Mediteranski festival knjige

Športski centar Gripe,
Osječka 11 Split
02. listopada 2022.
10:00

Nakon dvije pandemijske godine i otkazivanja sajma u 2021. godini, Hrvatska gospodarska komora organizirat će Mediteranski festival knjige koji će se održati u Splitu od 28. rujna do 2. listopada u velikoj dvorani Športskog centra Gripe.

Najveći dalmatinski sajam knjiga će po peti put okupiti nakladnike, autore i sve ljubitelje pisane riječi na jednom mjestu te će tijekom trajanja biti središnja kulturna točka Splita i Dalmacije.

Salesiana će biti prisutna na festivalu, a stižemo opremljeni i sa dva nova roditeljska izdanja za naše vjerne čitatelje!

Na zadnji dan festivala, u nedjelju u 16 sati, organiziramo odgojnu ćakulu povodom izlaska slikovnice „Razgovarajmo o lošim slikama“ i priručnika „Knjiga za nesavršene roditelje“.

Sudjeluju: Marin Periš (voditelj), Toni Maglica (socijalni pedagog), Maja Ljubetić (pedagog).

Vidimo se u Splitu! 🙂

PREDAVAČI

Marin Periš
mag. theol.
Rođen 1. veljače 1986. godine u Splitu. Nakon završene Nadbiskupijske klasične gimnazije „Don Frane Bulić“ u Splitu, upisuje filozofsko-teološki studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu. Dvije godine studija završava u Splitu, a tri godine na Papinskom sveučilištu Lateran u Rimu (Pontificia Università Lateranense), gdje i diplomira 2009. godine. Suutemeljitelj je inicijative Hrvatsko Nadzemlje koja već više od deset godina djeluje u sklopu Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije. Nakon što je pet godina radio kao vjeroučitelj u nekoliko splitskih srednjih škola, 2015. godine prelazi na novoosnovanu Laudato televiziju gdje radi kao voditelj i urednik različitih emisija od kojih izdvajamo Božanstvenu komediju. Od 2017. godine zaposlen je kao urednik u nakladničkoj kući Salesiana.
Toni Maglica
socijalni pedagog
Dr. sc. Toni Maglica je iz Splita, socijalni je pedagog i doktor znanosti. Završio je Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet u Zagrebu. Doktorirao je na temu „Obilježja roditeljstva i odnos roditelja prema kockanju kao prediktori kockanja muške djece” i ima dugogodišnje iskustvo rada s djecom i mladima s problemima u ponašanju i njihovim roditeljima. Iskustvo je stekao radom u Dječjem domu Maestral i udruzi Most, a kao vanjski suradnik djeluje u brojnim organizacijama i ustanovama.
Maja Ljubetić
dr. sc.
Maja Ljubetić rođena je u Splitu 03. veljače 1959. godine. Završila je studij predškolskog odgoja u Splitu, diplomirala pedagogiju u Zadru, magistrirala na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu, doktorirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Certificirani je realitetni terapeut i učitelj teorije izbora (Advanced Practicum Supervisor). Član je učiteljskog vijeća William Glasser Instituta - Chatsworth (CA, USA) kao i Instituta za razvoj potencijala sve djece (IEDPE, Pariz), te član projektnog tima i voditelj seminara Kvalitetna škola.