Kako školski sat može promijeniti život? | SOV

Plava dvorana
Trg Dragutina Domjanića 6, Sesvete
23. listopada 2023.
20:00

Pogledajte snimku susreta Kako školski sat može promijeniti život? na poveznici.

45 minuta, 5-7 sati dnevno, 5 dana u tjednu. I tako bar 12 godina.

Školski sati među najvažnijim su dijelovima života svakog djeteta i svake mlade osobe, a njihovi učitelji među najvažnijim su osobama u njihovom životu. Zašto onda toliko djece ne voli školu? Zašto toliko djece ne voli učiti? Zašto toliko učitelja ne voli svoj posao? Zašto su školski sati dosadni i nezanimljivi?

Vođeni mišlju da školski sati mogu i trebaju biti mjesto pustolovine, mjesto susreta, mjesto dubokog intelektualnog i emocionalnog iskustva te mjesto otkrivanja vlastitih interesa, započinjemo novu sezonu Salesianinih odgojnih večeri.

Na susretu naziva Kako školski sat može promijeniti život? promišljamo o suvremenoj školi, njenoj obrazovnoj i odgojnoj ulozi te o velikoj ulozi i odgovornosti koju nose učitelji. Svoje iskustvo rada u školi dočarat će nam mlada nastavnica matematike Monika Kajinić, a velečasni Jakov Rađa prenijet će nam svoje viđenje suvremene škole.

Prisjetite se svojih školskih dana i svojih omiljenih nastavnika, pridružite nam se u novoj sezoni Salesianinih odgojnih večeri i saznajte kako školski sat može promijeniti život.

PREDAVAČI

vlč. Jakov Rađa
dr. sc.
Jakov Rađa rodom iz Zagreba, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i povjerenik je za pastoral duhovnih zvanja. Mnogima je poznat po svojim katehezama za mlade o Deset Božjih zapovijedi. Završio je doktorski studij iz fundamentalne teologije.
Monika Kajinić
Profesorica matematike
Monika Kajinić diplomirala je na nastavničkom studiju matematike na zagrebačkom Prirodoslovno-matematičkom fakultetu. Predaje matematiku u Osnovnoj školi Vrbani. Volontira u župi Svete Mati Slobode na Jarunu. Voli pisati i računati, a u svemu što radi prati je radostan, salezijanski duh.